Nieuws  van April

Omarming van Begrip Jouw Inzicht in Trauma-Geïnformeerde Praktijken in April

Beste Community,

Terwijl de lente haar bloemblaadjes ontvouwt, kunnen ook ons begrip en mededogen tot bloei komen. In onze gezamenlijke reis naar groei en genezing, laten we een moment nemen om de stappen te waarderen die we samen zetten om trauma-geïnformeerde omgevingen te koesteren.

Trauma Bewustzijn De fluisteringen van verandering worden luider naarmate we de diepgaande impact van trauma-bewustzijn in alle aspecten van het leven erkennen. Door een trauma-geïnformeerde bril te omarmen, veranderen we niet alleen verhalen; we herstellen het weefsel van onze interacties, waarbij we veiligheid en begrip in elke draad bevorderen.

In deze nieuwsbrief van april zou ik graag een ruimte betreden waar leren en transformatie samenkomen. Onze trainingssessies zijn meer dan een leerervaring; ze zijn een poort naar een meer empathische en effectieve praktijk. Verzeker je van een plek en sluit je aan bij ons in deze verrijkende sessies.

In elke nieuwsbrief streven we ernaar om verhalen te belichten die het pad naar genezing en begrip verlichten. Deze maand staat de reis van Cyril centraal, een getuigenis van de transformerende kracht van een trauma-geïnformeerde benadering binnen de zakelijke wereld. Cyril werkt in een IT-bedrijf met een hoge druk, waar de snelle werkomgeving vaak weinig ruimte laat voor persoonlijke reflectie of emotionele ondersteuning. Na verloop van tijd merkte Cyril dat hij worstelde met stress en onopgeloste traumatische ervaringen uit het verleden, wat zijn prestaties en welzijn begon te beïnvloeden. Erkennend dat er verandering nodig was, introduceerden zijn bedrijf en ik een trauma-geïnformeerd trainingsprogramma, met als doel een meer ondersteunende en empathische bedrijfscultuur te bevorderen.

Tijdens de training leerden Cyril en zijn collega’s over de principes van trauma-bewustzijn en het belang van een medelevende reactie op de emotionele behoeften van collega’s. Samen met het bedrijf begon ik kleine maar significante veranderingen door te voeren: flexibele planning voor geestelijke gezondheidsbehoeften, het creëren van stille ruimtes voor ontspanning en reflectie, en regelmatige check-ins door managers die zijn getraind in empathische communicatie.

Voor Cyril was de verandering diepgaand. Hij werd meer open in het bespreken van zijn uitdagingen, die werden ontvangen met begrip in plaats van oordeel. Het gevoel van veiligheid en validatie dat hij ervoer, stelde hem in staat om professionele hulp te zoeken, de aangeleerde technieken te gebruiken om zichzelf te reguleren tijdens stressvolle situaties, en langzaam zijn zelfvertrouwen te herstellen.

Maandenlang werd Cyril’s transformatie een inspiratie voor anderen. Zijn verhoogde veerkracht en hernieuwd enthousiasme waren duidelijk, en zijn verhaal herinnert ons eraan hoe een trauma-geïnformeerde benadering niet alleen individuele levens kan veranderen, maar ook de algehele gezondheid van een organisatie kan verbeteren.

We vieren de reis van Cyril en de stappen die zijn bedrijf heeft genomen op weg naar genezing en inclusiviteit, waarbij we eraan worden herinnerd dat wanneer we elkaar ondersteunen, de mogelijkheden voor groei grenzeloos zijn.

Met zorg,

Esther en Team Trauma-Sensitive Yoga Nederland

In onze voortdurende reis naar het creëren van meer compassievolle en effectieve werkplekken, is het begrijpen van het ‘waarom’ achter onze acties net zo cruciaal als het ‘hoe’.

Ons nieuwste artikel, “Waarom uw bedrijf trauma-geïnformeerd moet zijn”, duikt in de kern van deze filosofie.

Wist je dat het bevorderen van een trauma-geïnformeerde bedrijfscultuur niet alleen het individuele welzijn ondersteunt, maar ook kan leiden tot een veerkrachtigere en bloeiende organisatie?

Dit inzichtelijke stuk verkent de diepgaande voordelen die gepaard gaan met deze benadering, van het versterken van de betrokkenheid van medewerkers tot het cultiveren van een veilige en ondersteunende werkomgeving.

Of je nu goed thuis bent in trauma-geïnformeerde praktijken of net begint met het afpellen van de lagen, dit artikel is een waardevolle bron om te begrijpen welke transformerende effecten deze praktijken kunnen hebben op de ethiek en het succes van je bedrijf.

Duik in de tekst en ontdek waarom een trauma-geïnformeerde benadering niet alleen een gunstige strategie is, maar ook een noodzakelijke evolutie voor bedrijven vandaag de dag.

Als onderdeel van onze toewijding aan het harmoniseren van relaties en het bevorderen van kennis over trauma, zijn we verheugd om de aandacht te vestigen op een aankomende kans die prachtig aansluit bij deze idealen. De Trauma-Sensitieve Embodiment TCTSY Training in april 2024 belooft een meeslepende ervaring te zijn die je begrip en praktische vaardigheden verdiept in het ondersteunen van anderen via een unieke, op het lichaam gerichte benadering.

Deze training is niet slechts een evenement, maar een transformerende reis die je uitnodigt om de kruising van yoga en traumatherapie te verkennen. Onder leiding van een doorgewinterde expert biedt het een veilige ruimte om te leren, te groeien en verbinding te maken met mede-professionals die zich inzetten voor een positieve impact.

Voor degenen die klaar zijn om deze verlichtende weg in te slaan, vind meer details en reserveer je plek via de onderstaande link. Omarm deze kans om deel uit te maken van een beweging naar een meer inclusieve en helende wereld.

Betrek en verbind, jouw gedachten en ervaringen zijn de hartslag van onze gemeenschap.

“Door de lens van mededogen zien we niet alleen wie er voor ons staat, maar ook de reis die ze hebben afgelegd.” – Laat deze gedachte je begeleiden terwijl je dit maand mededogen weeft in je interacties.

Met warmte en in afwachting van de verhalen die we zullen delen,

Esther