Beste allemaal,

Terwijl september een zachte bries met zich meebrengt in Zuid-Afrika, bevinden we ons op het kruispunt van verandering. Hier is het lente, en de natuur komt tot leven met levendige kleuren. In andere delen van de wereld veranderen de bladeren van herfstkleuren en omarmen ze verandering op hun eigen bijzondere manier. Deze momenten van transformatie herinneren ons aan de wijze woorden van Desmond Tutu:

“Verschillen zijn niet bedoeld om te scheiden, om te vervreemden.

We zijn verschillend juist om onze behoefte aan elkaar te realiseren.”

In onze reis naar het bevorderen van een wereld die rekening houdt met trauma en inclusief is, weerklinken deze woorden met onbetwistbare waarheid. Net zoals de seizoenen veranderen, nemen onze levens verschillende paden. Het is dankzij deze variaties dat we de levendige verbindingen ontdekken die onze gedeelde menselijke ervaring vormgeven. In de geest van Tutu’s wijsheid, laten we met open hart samenkomen en onze diversiteit vieren als een bron van kracht. Als psychotherapeut, consultant en voorstander voor harmonieuze relaties nodig ik je uit om deel te nemen aan deze voortdurende dialoog van begrip en verbinding.

Dank je wel dat je deel uitmaakt van deze gemeenschap die gewijd is aan transformatie en heling. Met elke nieuwsbrief streven we ernaar inzichten, verhalen en hulpmiddelen te bieden die resoneren met jouw reis. Mogen de woorden die we delen een warme omhelzing zijn, een oproep tot eenheid en een inspiratie om samen op dit pad van verandering te gaan.

Ik wens je een seizoen van bloeiende groei of warme introspectie, afhankelijk van waar jouw plek in de wereld zich bevindt. Moge dit een tijd zijn van verbinding, reflectie en nieuw begrip.

Met zorg en dankbaarheid,

Esther

P.S. Terwijl de seizoenen dansen en verschuiven, doen ook de hoofdstukken van ons leven dat. Laten we ze allemaal met open armen omarmen, want het is in onze verschillen dat onze gedeelde menselijkheid echt schittert.

Box Ademhaling – Uitnoding tot Innerlijke Balans

In het midden van ons drukke leven komen we soms momenten van onbalans en stress tegen. Er is een techniek genaamd “Box Adem Beweging” die kan helpen wat rust te vinden wanneer dat nodig is, ondanks de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. Deze adem-oefening, vaak gebruikt op het gebied van psychotherapie en stressmanagement, kan een pad bieden naar innerlijke balans. Het is belangrijk op te merken dat, zoals met alles, deze techniek voor sommigen wel en voor anderen niet kan werken. Verken dus wat het beste voor jou werkt.

Box Adembeweging

Box Breathing - Pause Breathe Smile Website

met dank aan https://pausebreathesmile.nz/box-breathing/

Box Adembeweging is een techniek die je wellicht kunt omarmen om je zenuwstelsel zachtjes te kalmeren en je geest tot rust te brengen. Het volgt een eenvoudig patroon dat lijkt op de zijden van een vierkant, vandaar de naam “box” adem.

Hoe je Box Adembeweging kunt beoefenen:

  1. Inademen (gedurende 4 tellen): Begin met langzaam door je neus in te ademen. Tel tot vier in stilte terwijl je inademt en voel hoe je longen zich vullen met frisse lucht.
  2. Inhouden (gedurende 4 tellen): Pauzeer een moment na het inademen. Tel nogmaals tot vier terwijl je je adem inhoudt. Sta jezelf toe om dit tijdens deze fase op te merken.
  3. Uitademen (gedurende 4 tellen): Adem uit door je mond of neus gedurende vier tellen. Je zult misschien merken dat spanning en stress verdwijnen terwijl je uitademt.
  4. Rust (gedurende 4 tellen): Na het uitademen, pauzeer nog een keer gedurende vier tellen terwijl je adem leeg blijft. Geef je longen een zachte rust voordat je weer inademt.

Je kunt dit proces herhalen: ga terug naar stappen 1 tot 4 gedurende enkele minuten, of zolang als je comfortabel vindt. Tijdens deze oefening kun je je aandacht zoveel mogelijk richten op je adembeweging en eventuele dwalende gedachten voorzichtig opzij zetten. Dit zal je leiden naar een gevoel van kalmte.

Box Adem is als een rustgevend ritme dat je altijd bij je kunt dragen. Of je nu thuis bent, op het werk of onderweg, deze techniek kan je helpen balans te vinden wanneer dat nodig is en de stress van het moment te verminderen.

Het is belangrijk op te merken dat je deze techniek kunt aanpassen aan wat voor jou werkt. Dit kan betekenen dat je het met 2 of 3 tellen probeert en je eigen ritme ontdekt dat het beste voor jou werkt. Je kunt experimenteren om te ontdekken wat het meest effectief voor je is. Moge deze adembeweging innerlijke vrede en welzijn brengen.

Trauma-Geïnformeerde Trainingen

We zijn verheugd om je uit te nodigen voor onze aankomende reeks trainingen die niet alleen kennis en diepgang zullen bieden, maar ook je professionele reis zullen verrijken. We zijn enthousiast om met je te delen voor de rest van dit jaar en het eerste halfjaar van 2024, waarin we ons richten op twee boeiende en transformerende onderwerpen: De Basistraining in TCTSY en onze Training over Dissociatie.

Trauma-Sensitive Yoga 20 uur Basis training in TCTSY

Verbinding maken met Trauma-Geïnformeerd Werk

Het wereldwijd eerste en grondig gevalideerde model voor trauma-sensitive yoga

In een wereld die voortdurend verandert, is het belangrijk voor professionals uit verschillende vakgebieden om tools aan hun gereedschapskist toe te voegen die rekening houden met traumatische ervaringen. Onze Basistraining in Trauma-Center Trauma-Senstive Yoga (TCTSY) biedt een sterke basis voor het begrijpen en benaderen van het lichaam vanuit een trauma-geïnformeerde perspectief. Deze training is ontworpen om professionals uit verschillende achtergronden uit te rusten met de tools die nodig zijn om veilige en ondersteunende omgevingen te creëren voor degenen die ze bedienen.

Hier is de link naar de trainingsdata

We heten professionals uit een breed scala van vakgebieden van harte welkom om deel te nemen aan deze informatieve sessies. Samen zullen we op reis gaan om ons begrip te verdiepen en onze impact te vergroten in het begeleiden van anderen naar genezing en welzijn.

Dank je wel voor je interesse en toewijding om de wereld meer trauma-geïnformeerd te maken. We kijken ernaar uit om samen te groeien en te leren tijdens deze trainingen.

Met warme groeten,

Esther en Team Trauma Sensitive Yoga Nederland

Moge deze trainingen een bron van inzicht, groei en inspiratie zijn voor alle deelnemers. Als je meer informatie nodig hebt, kun je contact met ons opnemen via e-mail: info@traumasensitiveyoganederland.com.