Frequently-Asked Questions

20 Uur TCTSY Foundations Training Veelgestelde Vragen:

Moet je een yogaleraar zijn om deel te nemen?

Nee, veel professionals nemen deel, waaronder professionals in de geestelijke gezondheidszorg, opvoeders, verpleegkundigen, lichaamswerkers, voedingsdeskundigen, gezondheids- en levenscoaches, enz ….

Welke diploma’s heb je na het afronden van de opleiding?

Je ontvangt een brief waarin staat dat je 20 uur training hebt gevolgd bij het Center of Trauma and Embodiment in Boston MA. Deze training geeft u geen certificering, maar is een voorwaarde voor het 300 uur certificeringsprogramma.

Bieden jullie CEU’s aan?

CE’s worden aangeboden aan Yoga Docenten die geregistreerd zijn bij de Yoga Alliance voor 20 uur. IYAT CEU’s zijn goedgekeurd voor 18 uur. Voor Vereniging Yoga Nederland ontvang je 14 punten. CEU’s voor Mental Health Professionals en andere beroepsgroepen worden niet aangeboden, tenzij je voor de sessie contact opneemt met je licentiecommissie en zij hun goedkeuring geven.

Wat moet ik overwegen voor zelfzorg?

Tijdens de training is het mogelijk dat er emoties en traumareacties ontstaan door de inhoud van de training. Kom alsjeblieft voorbereid om je emotionele en fysieke behoeften te ondersteunen. Je bent welkom om op elk moment in en uit de sessie te stappen indien nodig.

Kleiding – Wat kan ik dragen?

Hoewel dit een professionele training is, vragen we je comfortabele kleding te dragen waarin je je goed kunt bewegen en yoga kunt beoefenen. We hebben minstens een uur formele yoga practice op de laatste dag van de training, samen met groepsoefeningen en praktijk teaching op zaterdag/zondag in kleine groepen.

Mocht je na het lezen nog vragen hebben laat het ons gerust weten, via email naar info@traumasensitiveyoganederland.