Loading Events

Beste deelnemer(ster),

Hartelijk dank voor je bezoek aan onze website en jouw interesse in onze Trauma Sensitive Yoga Foundational training. Helaas is deze training momenteel geheel volgeboekt. We waarderen je interesse echter zeer en nodigen je graag uit om op de wachtlijst voor deze training te komen door een e-mail te sturen naar esther@traumasensitiveyoganederland.com

Verder nodigen we je van harte uit om andere trainingsmogelijkheden te verkennen, zowel online als op locatie. We hebben trainingen gepland voor de eerste helft van het jaar in mei/juni, en ook in de maand juli. Deze sessies zijn geaccrediteerd door het Center for Trauma and Embodiment en worden gegeven door onze gekwalificeerde trainer, Esther van der Sande die gespecialiseerd is in het betrekken van het lichaam in therapeutische settings, maar ook voor yogadocenten, schooldocenten en andere professionals die hun lessen traumageïnformeerd willen maken.

We kijken ernaar uit van je te horen en je te verwelkomen op een van onze trainingen.

Trauma-Sensitive Yoga Basis Training Maart 2024

Ontdek de Basisopleiding Trauma Centrum Trauma-Sensitieve Yoga: een 20-uurs programma ontworpen voor yogadocenten, gezondheids- en geestelijke gezondheidsprofessionals, psychotherapeuten, onderwijzers en gezondheidscoaches. Deze opleiding biedt een diepgaande kennismaking met de kernconcepten en praktische toepassingen van TCTSY.

Onze missie is om jou te inspireren, of je nu een yogadocent bent die je lessen graag traumagevoeliger wilt maken, of een professional in de gezondheidszorg die het lichaam wilt integreren in de behandeling van mensen met PTSS, ontwikkelings- of complex trauma.

Esther, onze ervaren trainer, leidt deze basistraining. Deze training is erkend door het Trauma Center van het Justice Research Institute (JRI) in Boston, USA, en wordt ook aangeboden aan organisaties die streven naar een trauma-informed benadering. We werken samen met organisaties om hen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een trauma-informed cultuur en praktijken.

TCTSY werd opgericht in 2002 en heeft sindsdien wereldwijd meer dan 30.000 mensen bereikt. Al bijna 6 jaar brengen wij TCTSY naar Nederland, België en Luxemburg. In de Benelux is Esther de exclusieve trainer en mentor voor TCTSY die erkend is door het Justice Research Institute in Boston.

Sluit je aan bij onze opleiding en draag bij aan het bevorderen van traumabewustzijn, inclusiviteit en het opbouwen van harmonieuze relaties in onze wereld

Met warme groeten,

Esther

Leerresultaten

Na afronding van deze training zullen de deelnemers:

  • Beschikken over actuele kennis van traumatheorie en neurofysiologie.
  • Begrip hebben van de theoretische fundamenten en methodologie achter het TCTSY-model.
  • Inzicht hebben in het onderzoek en de empirische basis van TCTSY.
  • In staat zijn TCTSY-principes toe te passen in hun eigen praktijk.
  • Je ontvangt een ‘letter of attendance’ na het bijwonen van de training.

Erkenning

Erkend door het Center for Trauma and Embodiment van het Justice Resource Institute, Brookline, Massachusetts.

Informatie over de training

Locatie

‘t Pakhuys
Berkelkade 15
7201JE Zutphen
Gelderland, Nederland

Data en Tijden

Dag 1: Donderdag 7 Maart, van 09:30 tot 16:30 uur.

Dag 2: Vrijdag 8 Maart, van 09:30 tot 16:30 uur.

Dag 3: Zaterdag 9 Maart, van 09:30 tot 15:30 uur.

Prijs

De prijs voor deze training bedraagt €455,00 (exclusief BTW).

Dit evenement wordt in het Nederlands gefaciliteerd.

Trauma-Informed Aandacht

Het is belangrijk om te onthouden dat deze training gericht is op professionele ontwikkeling. Het bespreken van trauma, zelfs binnen de context van professionele training, kan uitdagend zijn. We moedigen deelnemers aan om goed voor zichzelf te zorgen en om indien nodig ondersteuning te zoeken.

Word Gecertificeerd in de TCTSY Methodologie

Deze 20-uurs basistraining biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan het certificeringsprogramma voor TCTSY bij het Center for Trauma and Embodiment van het Justice Research Institute (JRI) Boston. Dit is een uitgebreide online training van 300 uur, die jaarlijks start in september en doorloopt tot maart.

Voor meer informatie over het certificeringsprogramma, klik hier.

Meer informatie en extra CE punten

Als je meer wilt weten of specifieke vragen hebt over dit programma, neem dan rechtstreeks contact op met Esther via e-mail op esther@traumasensitiveyoganederland.com of via WhatsApp op +31 (0) 6 1148 5057.

Aangeboden door The Training Faculty, The Centre for Trauma & Embodiment, Esther van der Sande, Trauma-Sensitive Yoga Nederland.

Continuing Professional Development

International Association of Yoga Therapists – 18 contact-uren

Yoga Alliance – 20 contacturen

Vereniging Yoga Nederland – 14 contacturen

Accreditatie voor voortgezette educatie door Register Vaktherapie (RV) – 19 punten

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen bij onze training.

Met warme groeten,

Esther & Team Trauma-Sensitive Yoga Nederland

 

Testimonial

“Ik kan deze opleiding echt aanbevelen voor iedereen die yogasessies faciliteert. Het geeft je een waardevolle basis in traumatheorie en substantiële praktische kennis ter ondersteuning van meer trauma-geïnformeerde yoga. Het heeft me echt geholpen om meer zachte, ondersteunde en passende sessies te geven aan LGBTI asielzoekers en vluchtelingen. Maar het heeft ook de manier veranderd waarop ik denk over het omgaan met mensen buiten de yogamat – ik geloof echt dat de wereld een vriendelijkere plaats zou zijn als iedereen deze opleiding zou volgen!”

Louisa Borg Costanzi – online training 2022

“Beste Esther,
Nogmaals heel veel dank voor de afgelopen prachtige drie dagen.
Ik ben zo blij en dankbaar dat ik deze dagen met jou en de groep heb mogen ervaren.
Voor nu laat ik alles bezinken en inwerken zodat ik het zoals jij zo mooi zei het kan sprinkelen in het delen van de lessen en ook in het dagelijks leven”

W. van Leiden, training 2023

“Een verrijking aan informatie en tools voor ieder mens die te maken heeft met trauma overlevenden. In een veilige online ruimte waar de verbinding voelbaar is, wordt deze training met veel zorg, kennis, afwisseling en verdieping gegeven.”

Anja, online training 2023

Esther van der Sande: Gelicentieerde Trainer voor de Benelux

Licensed trainer TCTSY

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Share This Story, Choose Your Platform!