Loading Events

Deze Trauma-Sensitive Yoga Foundational training voor November 2023 is geheel volgeboekt.

Neem gerust contact op met Esther via esther@traumasensitiveyoganederland.com om je naam toe te voegen aan de wachtlijst, of informeer naar onze volgende online of in-person training in 2023/2024

Mocht het zo zijn dat een van de trainingsdagen je niet goed uitkomt, geen nood want we gaan door met deze trainingen, ook in 2024. Daarnaast zijn we aan het bekijken of we voor dit jaar mogelijk een extra online training  kunnen organiseren.

Indien je op de hoogte wilt blijven, ben je welkom om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, we zullen de nieuwe trainingsmogelijkheden zo snel mogelijk met je communiceren.

Wij wensen je een prachtige lente, en kijken ernaar uit je te ontmoeten op een van onze trainingen.

Met zorg,
Esther & Team Trauma Sensitive Yoga Nederland.

Basisopleiding Trauma Centrum Trauma-Sensitieve Yoga van 20 uur voor yogadocenten, gezondheids- en geestelijke gezondheidsprofessionals, psychotherapeuten, onderwijzers en gezondheidscoaches.

Deze basisopleiding van 20 uur introduceert deelnemers in de kernconcepten en toepassingen van TCTSY. Bedoeld als inspiratie voor yogadocenten/onderwijzers om hun lessen traumagevoeliger te maken en als ondersteuning voor professionals in de gezondheidszorg om het lichaam in te zetten bij de behandeling van mensen die PTSS, ontwikkelings- of complex trauma ervaren.

Trauma Centrum Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) werd ontwikkeld in 2003 en sindsdien heeft het programma deze interventie geleverd aan naar schatting 35.000 cliënten in meer dan 180 locaties in de VS en landen over de hele wereld.

Al bijna 6 jaar brengen we met trots Trauma Sensitive Yoga naar Nederland, België en Luxenburg.
Esther heeft inmiddels duisende mensen getraind en honderden professionals in het veld opgeleid in deze door het Trauma Center van Justice Research Institute (JRI) in Boston, USA erkende basistraining.

Het Trauma Center Trauma Sensitive Yoga programma is opgericht door co-directeur David Emerson en Bessel van der Kolk.

In de Benelux is Esther de exclusieve trainer en mentor van TCTSY die door het Justice Research Institute in Boston is erkend.

Leerresultaten

Aan het einde van deze training hebben de deelnemers
– kennis van de nieuwste traumatheorie en neurofysiologie;
– kennis van de theoretische onderbouwing en methodologie van het TCTSY-model;
– inzicht in het onderzoek en de empirische basis van TCTSY;
– begrip van de toepassing van TCTSY-principes in je eigen praktijk;
– je ontvangt een ‘letter of completion’ na het bijwonen van de training.

Erkenning

Erkend door The Center for Trauma and Embodiment van The Justice Resource Institute, Brookline, Massachusetts.

Informatie over de training

Location

‘t Pakhuys
Berkelkade 15
7201JE Zutphen
Gelderland – Netherlands

Wanneer

Dag 1: Donderdag 9 November 09h30 – 17h00
Dag 2: Vrijdag 10 November 09h30 – 17h00
Dag 3: Zaterdag 11 November 09h30 – 14h30

Prijs

€ 450,00 (exclusief BTW )

Dit evenement wordt gefaciliteerd in het Nederlands.

– Deze training is alleen voor professionele ontwikkeling. Praten over trauma, zelfs in de context van professionele training, kan triggerend zijn.

Word gecertificeerd in de TCTSY methodologie

Deze basistraining van 20 uur geeft toegang tot het certificeringsprogramma in TCTSY bij het Center for Trauma and Embodiment van Justice Research Institute (JRI) Boston. Dit is een online training van 300 uur. Start 1 keer per jaar en duurt van September tot en met Maart.

Voor informatie over het certificeringsprogramma , klik hier

Testimonial

“Ik kan deze opleiding echt aanbevelen voor iedereen die yogasessies faciliteert. Het geeft je een waardevolle basis in traumatheorie en substantiële praktische kennis ter ondersteuning van meer trauma-geïnformeerde yoga. Het heeft me echt geholpen om meer zachte, ondersteunde en passende sessies te geven aan LGBTI asielzoekers en vluchtelingen. Maar het heeft ook de manier veranderd waarop ik denk over het omgaan met mensen buiten de yogamat – ik geloof echt dat de wereld een vriendelijkere plaats zou zijn als iedereen deze opleiding zou volgen!”

Louisa Borg Costanzi – online deelneemster TSY Basis training

“De combinatie van yoga en psychologie bij het verwerken van trauma is een bijzondere en effectieve aanpak. Esther weet deze twee werelden prachtig te combineren.”
Olanda Momcilovic, Amsterdam – TSY Basistraining

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Share This Story, Choose Your Platform!