Loading Events

Basisopleiding Trauma Centrum Trauma-Sensitieve Yoga van 20 uur voor yogadocenten, gezondheids- en geestelijke gezondheidsprofessionals, psychotherapeuten, onderwijzers en gezondheidscoaches.

Deze opleiding wordt online gegeven met behulp van Zoom. Deelnemers hebben een stabiele internetverbinding nodig.

Deze basisopleiding van 20 uur introduceert deelnemers in de kernconcepten en toepassingen van TCTSY. Bedoeld als inspiratie voor yogadocenten/onderwijzers om hun lessen traumagevoeliger (trauma-informed) te maken en als ondersteuning voor professionals in de gezondheidszorg om het lichaam in te zetten bij de behandeling van mensen die PTSS, ontwikkelings- of complex trauma ervaren.

Trauma Centrum Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) werd ontwikkeld in 2003 en heeft sindsdien wereldwijd naar schatting 35.000 cliënten bijgestaan op meer dan 180 locaties, zowel in de Verenigde Staten als in andere landen.

Al bijna 6 jaar brengen we met trots Trauma Sensitive Yoga naar Nederland, België en Luxenburg.
Esther heeft inmiddels vele mensen getraind en honderden professionals in het veld opgeleid in deze door het Trauma Center van Justice Research Institute (JRI) in Boston, USA erkende basistraining.

Het Trauma Center Trauma Sensitive Yoga programma is opgericht door co-directeur David Emerson en Bessel van der Kolk.

In de Benelux is Esther de exclusieve trainer en mentor van het yoga programma die door het Justice Research Institute in Boston is erkend.

Leerresultaten

Aan het einde van deze training hebben de deelnemers
– kennis van de nieuwste traumatheorie en neurofysiologie;
– kennis van de theoretische onderbouwing en methodologie van het TCTSY-model;
– inzicht in het onderzoek en de empirische basis van TCTSY;
– begrip van de toepassing van TCTSY-principes in je eigen praktijk;– je ontvangt een ‘letter of attendance’ na het bijwonen van de training.

Programmaoverzicht:

Geschiedenis en ontwikkeling van complex trauma
Neurofysiologie van stress en trauma
Interpersoonlijke neurobiologie
Gehechtheid, afstemming en wederkerigheid

Het spectrum van trauma:
Veiligheid en stabilisatie
Verwerking van traumatische herinneringen
Consolidatie, integratie & herverbinding
Macht en onderdrukking

Trauma-Centrum Trauma Sensitieve Yoga (TCTSY):
Interceptie, keuze, autoriteit en relationele veiligheid

Praktijk
Verantwoordelijke en ethische praktijk
Trauma-geïnformeerd vs. Trauma Sensitief
Groepsbrainstorm/discussies
Klinische voorbeelden

Erkenning, accreditatie & professionele ontwikkeling

Erkend door The Center for Trauma and Embodiment van The Justice Resource Institute, Brookline, Massachusetts.

International Association of Yoga Therapists – 18 contact hours
Yoga Alliance – 20 contact hours
Vereniging Yoga Nederland – 14 contact hours

Nascholing geaccrediteerd Register Vaktherapie (RV) – 19 punten

Informatie over de training

Location – Zoom online

Deze opleiding wordt online gegeven met behulp van Zoom. Deelnemers hebben een stabiele internetverbinding nodig.

Wanneer

Dag 1: Donderdag 17 Augustus 09h30 – 15h00
Dag 2: Vrijdag 18 Augustus 09h30 – 15h00
Dag 3: Zaterdag 19 Augustus 09h30 – 15h00

Tijden zijn inclusief een pauze halverwege de ochtend, lunch en halverwege de middag

Prijs

€ 380,00 (exclusief BTW )

Extra informatie

Licensed trainer TCTSY

–  De Foundational training wordt georganiseerd en begeleid door Esther van der Sande, een de gecertificeerde TCTSY- Trainer in de Benelux.

–  Daar deze opleiding in het Nederlands wordt gegeven, is ze toegankelijk voor Nederlandstalige deelnemers.

– Deze training is alleen voor professionele ontwikkeling. Praten over trauma, zelfs in de context van professionele training, kan triggerend zijn.

– De opleiding bestaat tijdens de vakantieperiode uit 16/half uur online lessen en 3/half uur zelfstudie, in totaal 20 uur.

– Onze online training biedt dezelfde inhoud als onze in-person basisopleiding voor Trauma-Sensitieve Yoga op locatie. Je krijgt dus dezelfde waardevolle kennis en inzichten, maar dan in een flexibele online omgeving. Zo kun je de training volgen vanuit het comfort van je eigen huis, terwijl je nog steeds profiteert van de hoogwaardige inhoud die onze in-person training biedt.

Word gecertificeerd in de TCTSY methodologie

Deze basistraining van 20 uur geeft toegang tot het certificeringsprogramma in TCTSY bij het Center for Trauma and Embodiment van Justice Research Institute (JRI) Boston. Dit is een online training van 300 uur. Start 1 keer per jaar en duurt van September ’23 tot en met Maart ’24

Voor informatie over het certificeringsprogramma , klik hier

Testimonials

“Hoi Esther, ik wil je heel erg bedanken voor deze training. Ik vond het erg interessant en heel mooi om deze nieuwe manier van lesgeven en begeleiden van clienten te leren en te ervaren. Ik vond het heel erg prettig hoe je de training hebt aangepakt met veel afwisseling tussen practices, break out rooms, slides en groepsgesprekken! Ik neem alles mee in mijn werk als danstherapeute en yogalerares en ga bekijken of en hoe ik een trauma informed class kan starten, want dat lijkt me erg mooi om te doen! Heel erg bedankt en een heel fijn weekend!”  –Bianca (participant in live & online training)

“Trauma sensitive yoga is een zeer indrukwekkende yogavorm, die mensen met trauma afgestem op hen en in hun eigen tempo, met respect, vertraging en ruimte, heel voorzichtig en in kleine momenten weer in contact breng met zichself.” Deelneemster Foundational training online 

“Ik kan deze opleiding echt aanbevelen voor iedereen die yogasessies faciliteert. Het geeft je een waardevolle basis in traumatheorie en substantiële praktische kennis ter ondersteuning van meer trauma-geïnformeerde yoga. Het heeft me echt geholpen om meer zachte, ondersteunde en passende sessies te geven aan LGBTI asielzoekers en vluchtelingen. Maar het heeft ook de manier veranderd waarop ik denk over het omgaan met mensen buiten de yogamat – ik geloof echt dat de wereld een vriendelijkere plaats zou zijn als iedereen deze opleiding zou volgen!” Louisa Borg Costanzi – online deelneemster TSY Basis training

“De combinatie van yoga en psychologie bij het verwerken van trauma is een bijzondere en effectieve aanpak. Esther weet deze twee werelden prachtig te combineren.”
Olanda Momcilovic, Amsterdam – TSY Basistraining

“De opleiding Trauma Sensitieve Yoga was voor mij een hele mooie aanvulling op mijn werk als vaktherapeut. Als vaktherapeut breng je de cliënt verder door doen en ervaren, net als bij yoga. In de opleiding heb ik inspiratie gekregen qua oefeningen, intensiteit en met name de benadering. Als vaktherapeut weet ik dat taal en houding een groot deel is van de effectiviteit van de therapie. Ook bij TSY luistert dit heel nauw, denk bijvoorbeeld aan taalgebruik ‘wat zeg je wel, wat kan triggeren’. Ook het verschil tussen traumasensitief en traumainformed werd duidelijk. Zelf kan ik met mijn doelgroepen traumainformed werken, zowel in de therapie als in de lessen. Door de training heb ik nu ook tools om mensen met complex trauma te begeleiden d.m.v. yoga. Ik raad de training zeker aan voor collega vaktherapeuten, omdat het je mogelijkheden in benadering en werkvormen kan verbreden. Dank Esther, het is een waardevolle training!”  Yvonne Peschier, Register vaktherapeut (beeldend & lichaamsgericht) & Yogadocent – TSY Basistraining

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Share This Story, Choose Your Platform!