Loading Events

Trauma Education “Neurographic Art”

Welkom bij de Trauma-Sensitieve Yoga Nederland’s Maandelijkse trauma educatie!

We heten je welkom in een online ruimte waar we samen kunnen komen, kunnen leren over verschillende onderwerpen die te maken hebben met de effecten van trauma, en, als je je comfortabel voelt, kunt delen over je eigen ervaring met het onderwerp. In het verleden hebben we onderwerpen onderzocht zoals; trauma en je hersenen, trauma en geheugen, trauma en zelfzorg, en trauma en je darmen. Het onderwerp voor de volgende workshop is “Neurographic Art” en zal plaatsvinden op donderdag 2 juni van 19.00 – 20.00 uur Centraal Europese Zomertijd (CEST)

Wat is Trauma Educatie?

Tijdens de LIVE-ONLINE trauma educatie workshop van een uur doen we een korte Trauma-Sensitive Yoga practice, introduceren we een onderwerp (ingeleid door een spreker), en openen we de groep voor een discussie, als dit nuttig voor je is. Je bent in geen geval verplicht om te delen. Soms, afhankelijk van het onderwerp, zal er een reflectieve oefening zijn in plaats van een korte Trauma-Sensitieve Yoga beoefening.

Eens per maand organiseren we de trauma educatie workshop, om samen te komen en je te laten weten dat je niet alleen bent op deze reis. Trauma educatie is geen groepstherapie sessie, gewoon een plek om samen te komen en mogelijk te leren.

Iedere trauma educatie workshop heeft een andere spreker die een ander onderwerp inleidt, en iedere maandelijkse workshop heeft een andere Co-Host, deze maand:

Cleo Westermann – Spreker

Pyrrha Singerling – Co-Host

“Neurographic Art”

Neurographic Art is een bijzondere tekenvorm waar iedereen aan mee kan doen. De opbouw van een neurographic tekening bestaat uit eenvoudige cirkels en lijnen. Door de snijvlakken af te ronden ontstaat er een magische tekening.

Het tekenen van Neurographica helpt om ons neuronen systeem te activeren. Er wordt namelijk verbinding gelegd tussen onze hersencellen en neuronen. Tussen het onbewuste en het bewuste. Het laat het geheel zien, daarnaast verminderd het ons stressniveau en zijn we meer in het hier en nu.

Door je te uiten op een creatieve manier kan je meer innerlijke rust gaan ervaren. Het ene mens doet dat met beweging, de ander met muziek of door tekenen.

Het is een tekenvorm die is ontwikkelt door de Russische psycholoog Pavel Piskarev. Hij heeft dit naar buiten gebracht in 2014. Zijn filosofie is om ons het geheel te laten ervaren en hoe alles in de wereld met elkaar verbonden is.

Voor wie is het?

  • Voor iedereen die wil uitproberen wat Neurographic Art voor je kan doen;
  • Als je door een creatieve vorm meer in het nu wil zijn;
  • Als je stress ervaart en een vorm wil proberen die dat kan verminderen;
  • Gewoon uit nieuwsgierigheid of als nieuwe werkvorm.

Wat heb je nodig?

  • Een vel wit papier;
  • Een dikke en dunne zwarte stift of fineliner;
  • Watervaste stiften of kleurpotloden, eventueel waterverf.

Praktische informatie:

Na het boeken van je plaats hier op de website, ontvang je de zoom link om de Trauma Educatie workhsop bij te wonen door Eva Reitsma.

Deze workshop zal worden gefaciliteerd in het Nederlands, maar de co-host zal vertalen in de chatbox waar nodig. De zoom link zal dichter bij de tijd naar de deelnemers worden gestuurd.

Komende onderwerpen:

Zondag 7 augustus om 16.00 uur – Gezondheid in Elke Maat (spreker: Nicole Renne in het Engels)

Zondag 11 september om 16.00 – Grenzen stellen (spreker: Pyrrha Singerling in het Nederlands)

Zondag 9 oktober om 16.00 – Hechting en Trauma Deel 2 (spreker: Esther van der Sande in het Engels)

Zondag 6 november om 16.00 – Trauma en Codependency (spreker: Cleo Westermann in het Nederlands)

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Share This Story, Choose Your Platform!