Loading Events

Ontdekking van Genezing: Begrip van Complex Trauma-gerelateerde Dissociatie

Samenvatting

Deze live en online training introduceert deelnemers aan complexe trauma-gerelateerde dissociatie met als doel bewustwording te creëren om het genezingsproces te vergemakkelijken en counseling- en therapeutische vaardigheden verder uit te breiden.

Esther van der Sande zal je begeleiden terwijl je je begrip van de effecten van dissociatie vergroot en hoe dit niet alleen invloed kan hebben op de geest, maar ook op het vermogen van een persoon om verbinding te maken, te leren en deel te nemen aan therapeutische praktijken.

Deze training biedt deelnemers de mogelijkheid om een ruimte te creëren om jouw cliënten te helpen met een trauma- geïnformeerde empathische benadering.

Kennismaking met Dissociatie

Deze interactieve eendaagse trainingscursus bouwt voort op onze trainingsprogramma’s die een klinisch kader bieden en introduceert het concept van dissociatie.

Deze training behandelt het specifieke onderwerp en beschouwt dissociatie als een spectrum, waarbij dissociatie in het dagelijks leven wordt verkend en dit wordt verbreed naar complexe trauma-gerelateerde dissociatie.

Trainingsbeschrijving

Dissociatie kan subtiel zijn en vaak moeilijk te herkennen. Het wordt vaak over het hoofd gezien in de behandeling om deze reden, en ook omdat het over het algemeen wordt begrepen als Dissociatieve Identiteitsstoornis, beter bekend als DIS of DID, wat aan het ene uiteinde van het spectrum ligt.

Dit trainingsprogramma biedt belangrijke informatie, kansen, tools en strategieën om de herkenning van dissociatie te ondersteunen en te werken met mensen die dissociatie ervaren in een therapeutische setting.

Deze training is gebaseerd op onderzoek en erkenning van complexe trauma-gerelateerde dissociatie, wat een waardevolle aanvulling is op deze training.

Door deel te nemen aan deze professionele ontwikkelingstraining zullen deelnemers:

 • Structurele dissociatie en de organisatie van persoonlijkheid verkennen.
 • Kennismaken met de concepten van dissociatie en het continuüm van dissociatieve ervaringen begrijpen.
 • Complex trauma-gerelateerde dissociatie en de impact ervan op het lichaam, de geest en relaties onderzoeken.
 • Ontdekken hoe ze kunnen inspelen op de mogelijkheid van dissociatie in een therapeutische setting.
 • Je ontvangt een “brief van deelname” na het bijwonen van de training.

Voor wie is deze training:

 • Psychologen
 • Counsellors
 • Mental /health coaches
 • Docenten
 • Psychotherapeuten,
 • Psychiatrists
 • Maatschappelijk werkers in een counselorrol zullen deze training geschikt vinden
 • en voor iedereen die de Trauma-Sensitive Yoga Basis training heeft gevolgt.

Deze training is bedoeld voor therapeuten met kennis van complex trauma en klinische vaardigheden, en die werken in een therapeutische/counseling rol met cliënten met complex trauma, en klinische beoordeling, casusvorming en behandelings-/zorgplanning gebruiken in hun dagelijkse praktijk.

Tevens is deze online training is ook een goede aanvulling voor mensen die de 20-uurs basisopleiding in Trauma Sensitive Yoga (TCTSY) hebben gevolgd.

In deze training behandelt de basisprincipes van trauma en complex trauma niet. Er wordt verwacht dat degenen die in dit vakgebied werken en zich aanmelden voor de training, deze basisbegrippen begrijpen.

Wanneer en waar

Deze halve-dag training vindt plaats op Woensdag 15 november 2023, van 09.00 tot 13.00 uur CET, en zal online worden aangeboden via Zoom.

Prijs

€199 per persoon (exclusief 21% btw)

Organisatie Groepskorting beschikbaar. Voor meer informatie kun je contact opnemen met esther@traumasensitiveyoganederland.com

Deze training wordt in het Nederlands gegeven en wordt gepresenteerd door Esther, een psychotherapeut, trainer en consultant met meer dan 20 jaar ervaring in de psychologie en het trainen van veel professionals in het veld.

Meer informatie

Zodra wij de betaling hebben ontvangen, sturen wij je de Zoom-link en sturen wij je een bevestiging van deelname.

Als je meer wilt weten of specifieke vragen heeft over dit programma, neem dan contact op met esther@traumasensitiveyoganederland.com

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij onze training.

Warme groeten,

Esther & team

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Complex Trauma-gerelateerde Dissociatie Online training
Woensdag 15 November 2023 09:00 uur tot 13:00 uur
199.00
Unlimited

Share This Story, Choose Your Platform!